Франция е болният човек на Европа“ и проблемите й вредят

...
 Франция е болният човек на Европа“ и проблемите й вредят
Коментари Харесай

Полша: Франция е „болният човек на Европа“

 Франция е „ болният човек на Европа “ и проблемите й вредят на Европейски Съюз, съобщи полският външен министър Яцек Чапутович, аргументирайки се с митингите на " жълтите жилетки " и джихадисткият атентат в Страсбург, в който бяха убити петима души, включително един поляк, съобщи Българска телеграфна агенция.
„ Франция е болният човек на Европа, тя тегли Европа надолу, до момента в който Полша е светла точка в Европа “, съобщи Чапутович по полската телевизия Полсат нюз.Отношенията сред Франция и Полша охладняха след идването на власт на консерваторите във Варшава през 2015 година Те бяха белязани от отвод от закупуване на френски военни хеликоптери „ Каракал “, различия за трудовите условия на поляците в чужбина, по-специално на автомобилните превозвачи, и неналичието на желание за аудиенция на президента Еманюел Макрон във Варшава.

„ Терористичното нахлуване потвърждава, че нещо не е наред във Франция. Протестите през последните седмици, отводът на президента Макрон от промени, тъжна работа. Ако в това време се дават директиви на Полша, нещо не е наред. Човек би трябвало първо да подреди личната си страна ", добави Чапутович.

„ Смятам, че във Франция е мощно застрашена правовата страна от позиция на спазването на разпоредбите за недостига на обществените финанси ", сподели полският външен министър, връщайки на Париж забележката, която постоянно е отправяна към личната му страна.

Полското консервативно държавно управление е подложено на рецензии поради промените си на правосъдната система, които съгласно Европейски Съюз вредят на независимостта на съда и основават заплаха за съхраняването на правовата страна в Полша, което може да докара до прекратяване на правото на глас на Варшава в Европейски Съюз, показва още Българска телеграфна агенция.
По публикацията работи: Елена Илиева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР